• "Problemen oplossen met praten is het begin!"
  • "Samen houden we de buurt schoon!"
  • "De buurtouders, Alamal en de jongerenuitvoerders organiseren
ieder jaar een voetbaltoernooi in Zaltbommel."
  • Buurtouders Zaltbommel  werkt samen met Woonlinie en gemeente Zaltbommel."

24 augustus 2013

Loopronde Al Amal

Afgelopen zaterdag liepen de buurtvaders van Al Amal de wekelijkse ronde door de Vergt. Deze keer liepen ook Tatjana Louw en Woudy van der Linden van Woonlinie en Siny, bewoner aan het Manetplein mee.

Na ontvangst met een lekkere warme kop thee of koffie (want het weer was niet heel zomers) zijn we met een volledige uitrusting van paraplu’s, vuilniszakken en afvalknijpers op pad gegaan. In een voorgaande loopronde viel het zwerfafval rondom Portage ons op. Voor de bewoners is het uiteraard fijn om trots op een schone straat te kunnen zijn. Zelf zijn de bewoners ook actief in het opruimen van het zwerfafval. Goed voorbeeld doet dus volgen. Al snel complimenteerde één van de bewoners ons en de volgende bewoner was zo vriendelijk om het afvalpasje aan ons uit te lenen zodat we tussendoor het afval in een ondergrondse container mochten stoppen. Inmiddels was er namelijk al een hoop vuil geprikt (zie foto).

We liepenal prikkend kris kras door De Vergt om bij het Bachplein uit te komen. Normaal gesproken spelen er veel kinderen, maar waarschijnlijk door het weer, was het hele speeltuintje leeg.Er lag wel veel rondslingerend vuil. Dit hebben we opgeruimd.Een enthousiaste omwonende zag ons en wil een volgende keer graag mee lopen en helpen.

Woonlinie heeft daarom ook voldoende afvalknijpers bij Al Amal achtergelaten, zodat ze dit kunnen blijven doen. Zoals op de foto’s te zien is: een schone straat om trots op te zijn!