• "Problemen oplossen met praten is het begin!"
  • "Samen houden we de buurt schoon!"
  • "De buurtouders, Alamal en de jongerenuitvoerders organiseren
ieder jaar een voetbaltoernooi in Zaltbommel."
  • Buurtouders Zaltbommel  werkt samen met Woonlinie en gemeente Zaltbommel."

24 maart 2012

Lopers: Marianne Bruidegom, Amar Rahou, Mohamed Maaroufi, Mbarek Makhloufi en Said Kaaouass

Op deze heerlijke lente avond zijn wij begonnen met lopen richting de speeltuin aan de Leenhofstraat. Daar troffen wij een mooi bord aan “verboden om honden uit te laten”. Dit bord hebben wij aangevraagd bij de gemeente omdat er in en rondom de speeltuin veel honden worden uitgelaten.

Vandaaruit zijn wij richting sporthal De Ring gelopen. Daar troffen wij een drietal jongeren aan die daar in het openbaar alcohol aan het drinken waren. Ze zagen ons aankomen en gingen toen fietsend weg. Vervolgens gingen wij richting Manetplein. Daar was niemand te zien en dus gingen we verder via brandgangen de Rembrandstraat in. Wat ons opviel is dat er achterstallig onderhoud is aan het groen van de Rembrandtstraat.

Vervolgens gingen we via een brandgang naar de Bachplein. We konden via de garage boxen zo naar het plein lopen. Wederom stond het hek open. Op het plein troffen we laat in de avond jongeren aan die daar nog aan het voetballen waren. We hebben ze gevraagd om niet meer zo laat te voetballen op het plein omdat er bewoners zijn die daar op dat tijdstip last van hebben.

Daarna gingen wij richting Gisbert schairtweg. Tot onze grote verbazing zagen wij dat er bankjes weggehaald waren. Een week eerder liepen wij daar met wethouder Ton van Balken en er waren geen problemen op die plek. Wij als buurtouders betreuren het dat er momenteel veel bankjes weggehaaldworden zonder enig overleg. Zo houdt Zaltbommel geen enkel zitplekje meer over. Jammer voor de mens onder ons die gewoon van de natuur wil genieten of even op adem wil komen..

Said kaaouass,