• "Problemen oplossen met praten is het begin!"
  • "Samen houden we de buurt schoon!"
  • "De buurtouders, Alamal en de jongerenuitvoerders organiseren
ieder jaar een voetbaltoernooi in Zaltbommel."
  • Buurtouders Zaltbommel  werkt samen met Woonlinie en gemeente Zaltbommel."

15 juni 2013

Lopers: Amar, Said, Mohammed, (gastlopers) Tatjana en Woudy.

In de ontmoetingsruimte aan de Prins van Oranjestraat 42 kregen Tatjana en Woudy een hartelijk welkom. Tegen 19.30 uur druppelde iedereen binnen. Na een praatje over alle actuele zaken, van landelijk en lokaal niveau en een paar glazen heerlijke Marokkaanse thee vanuit de Marokkaanse winkel in de binnenstad van Aziz zijn we gaan wandelen..

In tegenstelling tot de eerste wandelverslagen, was het gelukkig stralend weer en dat helpt.. Er waren veel bewoners op straat. We zijn de ronde begonnen met een bezoek rondom Portage. Wat ons opviel waren de spelende kinderen op de kunstgrasmat onder het gebouw en de overvolle prullenbakken bij de winkels. Hierdoor onstaat veel zwerfafval. Een volgende loopronde nemen we afvalprikkers en vuilniszakken mee om dit gelijk aan te pakken. We hebben veel levendigheid in de buurt gehoord, van een tuinfeestje tot een barbecue. Op de speelplaats aan het Bachplein was het een gezellig drukte. Van jong tot oud was druk spelend op het plein, de hele ruimte werd benut. (zie foto). Ook een bewoner sprak ons aan die bij een volgende ronde graag mee wil lopen.

Via Gisbert Schairtweg en het park, wat er netjes bij ligt, hebben we de ronde terug gemaakt richting de Prins van Oranjestraat. Onderweg werden we nog bijna van onze sokken gereden door een auto met veel haast.

Terug in de ontmoetingsruimte werden we op de hoogte gesteld van het ongeluk wat eerder die avond gebeurde in de buurt van Gameren. We hebben de acties vanuit de loopronde op een rijtje gezet en zijn na nog een warmte thee en glas water weer naar huis gegaan.

Het was erg mooi om te zien, hoe gastvrij de bewoners in de Vergt ons ontvangen en hoeveel kinderen er samen spelen. Het mooie weer heeft ons hierbij wel een handje geholpen.